Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugblik op de lancering Hotspot Duurzaam voedselysteem

11 juni 2024 door Gerty van den Bosch-Habraken

Op 14 maart 2024 vond de lancering van de hotspot Duurzaam voedselsysteem op Green Valley Estate plaats. Doel van de middag was de nieuwe Yuverta hotspot te presenteren aan het publiek en toe te lichten hoe deze samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven helpt richting het verduurzamen van het voedselsysteem.

 

Trots kijken we terug op een mooi evenement waar we samen met 150 deelnemers deze aftrap realiseerden. Dank aan iedereen die hier een zeer geslaagd evenement van heeft gemaakt! 

 

De aftermovie van dit evenement vind je hieronder. 

https://www.youtube.com/watch?v=q7eyh2bb7ls

Presentaties: 
Imke de Boer, hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen aan de Wageningen Universiteit deelde haar inspirerende visie over de terugkeer naar de Roots van het voedselsysteem: van "meer" naar "beter". Vervolgens ging zij in gesprek met het publiek over de uitdagingen en kansen die dit met zich meebrengt. 

De 3 practoren van de hotspot Willem Jan van de Kamp - Duurzaam bodembeheer, Wim Vugteveen - Circulaire voedselsystemen en Lars Vierbergen - Innovaties voor gezond en duurzaam voedsel gingen met elkaar in gesprek over 2 thema's:

  • Voor de makers van het voedsel van de toekomst
  • Samen leren, innoveren en onderzoeken met bedrijfsleven

Hotspotmanager Gerty van den Bosch-Habraken legde vervolgens uit hoe we met twee programma's, Agroleeft en Beet!, drie practoraten en vier vestigingen (Helmond, Horst, Den Bosch en Boxtel), samen met meer dan tien opleidingen van boer tot consument, de krachten bundelen. Dit doen we als learning community om samen te leren, innoveren en onderzoeken met het bedrijfsleven en andere partners, gericht op de makers van het voedsel van de toekomst.